M e R S i N   M e V L a N a   R a D Y o S u

~ Hakkımızda ~ Radyo Playeri ~ Radyomuza Destek Veren Firmalar ~ İletişim ~ Radyo Kodu ~

                            

 

 Dinirehberim, İslami Site, Dini Site, İslami Bilgiler, Dini Bilgiler, Dini Rehber, İslami Rehber, İslami Portal, İslami Forum, İslami Soru Cevap, İslam Sitesi

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
BİZDEN SORULAR VE CEVAPLAR (Maraş KPSS) - Radyo Mevlana
Konudaki Cevap Sayısı
0
Sonraki
Sonraki Konu
Konuyu Açan Kişi
admin
Görüntülenme Sayısı
800
Önceki
Önceki Konu
Gönder  Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 1 Oy - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BİZDEN SORULAR VE CEVAPLAR (Maraş KPSS) - Radyo Mevlana
admin 
Administrator

Üye Bilgileri

Üye no: 1
Kayıt : Jun 2012
Rütbe : Administrators
Mesaj Sayısı : 11,648

Rep Puanlaması

Rep Ver:

Mesajlaşma Bilgileri

Mesaj: #1
BİZDEN SORULAR VE CEVAPLAR (Maraş KPSS) - Radyo Mevlana

[Resim: _437344mesut-bilal-bugday_57_153077.jpg]

Muhterem Hemşerilerim! Uzun zamandır Kahramanmaraş’ımıza, eski Maraş’a dair sorular hazırlıyorum.


Kimi zaman Maraş’ın tarihini, Maraş kültürünü tanıtmaya çalışırken, nüktedan bir tavırla kimi zaman güldürmeye, kimi zamanda düşündürmeye çalışıyoruz. Bakalım yeni hazırladığım soruları çözebilecek misiniz?


(K)Kahramanmaraş (P)Personel (S)Seçme (S)Sınavı

SORU:1- Kahramanmaraş'ın meşhur tatlısı Çullamanın içerisinde hangisi bulunmaz?
A)Bastık B)Tereyağ C)Yumurta D)Nişe(Nişasta)

SORU:2- Kahramanmaraş'ın lügatçesinde kullanılan "Arıstak" kelimesi ne anlama gelmektedir?
A)Kırıntı eşya deposu B)Dam C)Ahırlık D)Yatak odası

SORU:3- “Doktor bey” şiirini hangi Kahramanmaraş'lı yazar yazmıştır?
A)Mahsuni Şerif B)Karacoğlan C)Abdurrahim Karakoç D)Hayati Vasfi Taşyürek

SORU:4- “Şairi Azam” ve “şairler sultanı” diye adlandırılan K.Maraş’lı şair kimdir?
A)Sezai Karakoç B)Rasim Özdenören C)Cahit Zarifoğlu D)Necip Fazıl Kısakürek

SORU:5- Aşağıdaki meyvelerden hangisi Maraş’ta yetiştirilmez?
A)Hacı hamza armudu B)Dut C)Böğürtlen D)Yer Fıstığı

SORU:6- Kahramanmaraş güreşçi yetiştiren bir ildir. Aşağıdaki güreşçilerden hangisi Maraşlı Güreşçi değildir?
A)Harun Doğan B)Ahmet Ak C)Metin Kaplan D)Yusuf Demircan

SORU:7- Aşağıdaki hayvanlardan hangisi Maraş için bir simge değildir?
A)Mamut Fili B)Aslan C)Kartal D)Hiçbiri

SORU:8- Aşağıdaki yemeklerden hangisi Maraş’a ait değildir?
A)Sömelek köfte B)Simit köfte C)Kelle paça D)Cevizli Börek

SORU:9- Aşağıdaki tatlılardan hangisi Maraş yöresine ait değildir?
A)Gün pekmezi B)Kazandibi C)Hapısa D)Kırma

SORU:10-Maraşlıların “bahçesine ve sokaklarına çokça diktiği”, belediyenin “çevreyi ve kaldırımları çok kirletiyor” diye kesmek zorunda kaldığı ağaç hangisidir?
A)Dut B)İncir C)Ceviz D)Hurma

SORU:11- Bir Maraşlı karşısındaki muatabı ile konuşurken acaba hangi sözü kullanmaz?
A)Ede notin? B)Edem nedin? C)Bize gidivericen mi? D)Size gedik mi?

SORU:12- Maraş’ın meşhur tatlarından biride dondurmadır. Eskiden dordurma evde hazırlandıktan sonra, el arabasında sokaklarda satılırdı. Acaba o dönem dondurma satan kişi nasıl bağırır?
A)Yağlı dürülüüü! B)Kaymaklı lokuuuum! C)Kaymak buuuuz! D)Dondurmam süüüüt!

SORU:13- Maraşlıların gülerek anlattığı bir hadise vardır. Maraş’ı işgale gelen Fransız komutan hastalanmış. Ve bir Türk hekim çağırmışlar. Türk hekimde, Fransız çapulcuya “çok hastasınız size iğne yapmak lazım” demiş.
Ancak Fransız general iğneyi vurulmak için arkasını döndüğünde, hekim tarafından kıçına tekme yemiş. Acaba bu Fransız komutan kimdir?
A)Hırlagyan B)Yüzbaşı Joly C)Di Fontzine D)Franco

SORU:14- Tarhana yapan Maraşlı’nın olmazsa olmaz alet ve edevatı vardır. Acaba hangisi Tarhana yapan Maraşlı için önemli değildir?
A)Kulplu tas B)Masere Kazanı C)çiğ (çığ) D)Düdüklü kazan

SORU:15- Zeytun Kaplıcalarının diğer adı nedir?
A)Süleymanlı B)İbrahimli C)Hüsünlü D)Kemallı

SORU:16- Maraş yöremize ait tatlardan, hangisinin içerisinde ceviz yoktur?
A)Samsa B)içli köfte C)Un sucuğu D)Pestil

SORU:17- Aşağıdakilerden hangisi Maraş’ın eski adı değildir?
A)Deraj B)Markasi C)Germanike D)Mer’aj

NOT: Yukarıda ki soruların tamamını yapan tam Maraşlı’dır. Bir yanlış cevapla bitiren eh! Maraşlı sayılır. İki yanlışla bitiren gurbetçi sayılır. Üç yanlışla bitiren Maraşlılığı da bitirmiştir.



CEVAP ANAHTARI: 1-D 2-A 3-C 4-D 5-D 6-D 7-C 8-D 9-B 10-A 11-C 12-C 13-B 14-D 15-A 16-D 17-A


11-21-2012 04:35 PM
Tüm Mesajlarını Bul

Gönder  Cevapla 



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  En Seçkin İlahiler ve Radyo Mevlana, ''ülkemden manzaralar'' videosunu sunar admin 0 586 01-03-2017 05:26 PM
Son Mesaj: admin
  Yıl 2016 Burası Radyo Mevlana admin 0 471 09-07-2016 06:59 PM
Son Mesaj: admin
  2014 Kurban Bayramı Namaz Vakitleri - Radyo Mevlana admin 0 1,110 09-19-2014 05:05 PM
Son Mesaj: admin
  Hz Mevlana Olum Yildonumu admin 0 905 12-17-2013 09:11 PM
Son Mesaj: admin
  Hz Mevlanadan Sozler -- Radyo Mevlana admin 0 850 12-16-2013 09:04 PM
Son Mesaj: admin
  Bayram Namazi Nasil Kilinir, Radyo Mevlana admin 0 887 10-13-2013 11:52 AM
Son Mesaj: admin
  Radyo Mevlana Kurban Bayrami Kutlamasi 2013 admin 0 1,025 10-13-2013 09:04 AM
Son Mesaj: admin
  2013 Kurban Bayrami Namaz Vakitleri - Radyo Mevlana admin 0 1,051 10-13-2013 09:01 AM
Son Mesaj: admin
  Radyo Ailesimizin Aldigi Kurban Yeri 2013 admin 0 885 10-02-2013 06:59 AM
Son Mesaj: admin
  cumamiz mubarek olsun, radyo mevlana admin 0 778 09-27-2013 02:50 PM
Son Mesaj: admin

BİZDEN SORULAR VE CEVAPLAR (Maraş KPSS) - Radyo Mevlana
Mesaj SecenekleriOnceki - Sonraki KonuAra / BulYer İmleri
Önceki Konu
Sonraki Konu
Digg thisPost! AddPost to del.icio.us Bookmark Post in Technorati Addblinklist AddMongolia AddNetscape Newsvine Ekle Stumble


    »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

    Türkçe Çeviri :
    MyBB Türkiye, Powered by MyBB, © 2002-2013 MyBB Group